Forskellige former for basguitarer

Et band er ikke komplet, eller endda kvalificeret til at blive kaldt et band, hvis det ikke har en basguitar. Denne guitar er aldrig i spidsen for noget band, det tilføjer dybde og tekstur, det giver liv til ethvert band. En basguitar er generelt et firestrenget instrument, og det er enten akustisk eller elektrisk.

Basguitarer er hule og er udelukkende beregnet til at producere lyd. Mangler en lyd kammer, disse guitarer er næppe mærkbar. Bemærk, at en guitar og en bas er to forskellige instrumenter. Du kan spille en, og du kan spille dem samtidigt så godt. Det ville imidlertid gøre dem til to forskellige instrumenter i Deres egen terminologi. Vægt er en anden fordel. Basguitarer er enormt tungere end guitaren. Dette er af et par forskellige grunde. Først og fremmest kan de bære hele melodien af sangen, det er sandsynligvis derfor, det er så populært, for det andet skaber de mere pres. Det betyder, at din basguitarist ikke vil blive skubbet rundt af trommeslageren, og hvis han mister sin plads, vil sangen helt sikkert falde fra hinanden. Det betyder også, at bassisten har brug for mere støtte fra de andre spillere. Spændingsårerne løber under strengene, så en lavere bas vil hjælpe med at understøtte rytmen.

Basguitarer er en del af rytmesektionen, uanset om den er akustisk eller elektrisk. De er beregnet til at holde timingen og rytmen i musikken. Dette omfatter ting som baslinjen, der kræves for at blive hørt tydeligt, nåden noter, der træder i stedet for opkaldet og svar, og som adskiller en strummed og plukket mønster fra en plukket en.

Der er mange forskellige slags basguitarer, og de kan kategoriseres baseret på faktorer som den anvendte trætype, antallet af strenge, typerne af bånd og typerne af tunings. Selv om disse faktorer ikke er så vigtige som bassistens talent og færdigheder, betyder de ikke desto mindre noget. Her er nogle af de mere almindelige kategorier:

1. Elektrisk basguitar

Disse guitarer er, hvad vi er mest fortrolige med. De er typisk 4-strengede, selvom der også bygges nogle 5 og 6 strengebasser. Guitarerne er generelt mindre og mere kompakte, designet til at sidde på skødet. Kroppen er typisk en kedelig uinspirerende fravær af kurver, medmindre ejeren ønsker noget visuelt interessant at notere ned, og halsen er normalt bredere end gennemsnittet.

Halsen er normalt lavet af ahorn, men forskellige beslutningstagere gør forskellige typer af ahorn, og nogle er endda lavet af både ahorn og aske. Fret boards er normalt lavet af palisander eller ibenholt.

Elektriske basguitarer bruges ofte i forskellige genrer af musik som funk, jazz, blues og metal. Dette skyldes, at disse guitarer har en lavere tonehøjde, som er ideel til disse genrer.

Akustikken kan bruges, men generelt anbefales det ikke. Den elektriske basguitar kræver en forstærker for at blive hørt.

2. 12 Streng elektrisk bas (elektrisk basguitar)

De 12 strenget elektriske basguitar kan klassificeres i henhold til den tonehøjde, hvor den er tunet, eller med andre ord, hvor mange halve trin den har.

Den mest almindelige tuning er E A D G B E. Dette kaldes også standardjusteringen. Denne tuning er mest karakteristisk for 12-strenget guitar, men det kan bruges til det bredere udvalg af 4 streng basser så godt.

Kroppen af denne guitar er næsten altid massivt træ, undtagen hvor det er fremstillet på en tallerken og limet sammen. Nakken kan være lavet af ahorn, mahogni eller palisander. Det vil normalt have bånd konstrueret af metal, såsom guld, eller Bradford glas, og tallene kan være op til 11, eller 13. Disse er kendt som fretted numre, og de guider den spiller, hvor oktav at spille guitar.

Lennox, en producent af strengeinstrumenter, gør et bredt sortiment af basser, og Partridge i særdeleshed er en favorit blandt fretless spillere. Denne model har en kombination af tom-tom (også kaldet finger) system og en stål føler. Andre modeller bruger fanesystemet, hvor spilleren modellerer et personale med tal og bogstaver, som han placerer i forskellige bånd for at guide ham med hensyn til strengens placering. eller hvis instrumentet er trukket med stål, har det en plukbeskytter for at beskytte kroppen mod ridser.

De fleste producenter designer deres 12 strengemodeller til at være brugervenlige for begyndere, så de kan sættes op ved udgangen af den første session med lidt hjælp fra afspilleren.

3. 12 Streng elektrisk guitar (elektrisk basguitar)

Denne guitar er næsten identisk med de 12 strenge elektriske basguitar, med den eneste undtagelse er inddragelsen af de fire højere bånd.

Skriv kommentar